Wat is Google AdWords en hoe werkt het

Google-AdWords

Wat is Google AdWords en hoe werkt het?

Google AdWords, ook bekend als pay-per-click advertising, is een van de krachtigste instrumenten die internetmarketeers tot hun beschikking hebben. Maar wat is het nu precies? In dit artikel leggen we het je haarfijn uit!

Wat is Google AdWords?

Google stelt jou in staat om uw eigen reclamecampagne te creëren en te beheren met zeer weinig inspanning. Hoe? Door Google AdWords te gebruiken. Dit is een pay-per-click service waarmee adverteerders hun advertenties kunnen plaatsen op de zoekresultatenpagina van Google. Wanneer iemand klikt op een advertentie zal het leiden hen naar de website van de adverteerder waar ze kunnen ofwel de aankoop van een product of meer informatie krijgen.

Bieden

Het bovengenoemde proces vindt plaats door het gebruik van een bod dat door de adverteerder aan Google wordt betaald voor elke klik op hun advertentie. Het bod bedrag wordt bepaald door het bedrag dat de adverteerder bereid is te betalen om de advertentie getoond te krijgen in de bovenste regionen van de zoekresultaten.

Hoe zet je een Google AdWords campagne op?

Je kunt veel verschillende soorten Google AdWords campagnes opzetten. Een van de beste is een pay per clickcampagne. Daarbij richt je je op een bepaald trefwoord of zin, waar je vervolgens een bod op doet. Je kunt overigens ook bieden op negatieve zoekwoorden zoals “niet” of “niet gevonden”. Op het moment iemand zoekt op de term “niet gevonden” of “niet” verschijnen deze termen niet in de zoekmachine. Het is ook mogelijk om te bieden op een geografische locatie, zoals “Amsterdam” of “Den Haag” om je te richten op specifieke gebieden.

Bieden op specifieke websites

Je kunt er ook voor kiezen om te bieden op specifieke websites. Wanneer je bijvoorbeeld wilt adverteren op een bepaalde blog kun je dit vrij eenvoudig doen door te bieden op de domeinnaam van die blog. Of wees nog gerichter door te bieden specifieke pagina’s binnen een website. Stel je voor dat je wilt adverteren op een specifieke categorie van een website, zoals “golf”. Breng in dat geval een bod uit op die categorie naam.

Waarom is Google AdWords ideaal?

Er zijn vele andere opties om een succesvolle campagne op te zetten. Denk bijvoorbeeld aan tekstadvertenties, banneradvertenties, video-advertenties, mobiele advertenties, e-mail marketing, en zelfs display advertenties. Er zijn tegenwoordig zo ontzettend veel veel verschillende manieren om online te adverteren en Google AdWords is een van de meest populaire. Het is gemakkelijk op te zetten en voor iedereen te begrijpen. Ideaal dus!

Perfect om de vorderingen van jouw website mee in de gaten te houden

Met Google AdWords kun je online geld verdienen zonder geld uit te hoeven geven. Het stelt jou in staat om de markt te testen voordat je geld uitgeeft. Onderzoek waar mensen naar zoeken en bied op die termen. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om verkeer naar jouw site te krijgen. Het stelt jou ook om in staat om de campagne te volgen, zodat je haarfijn kunt zien hoe goed het presteert. En je eenmaal hebt geleerd hoe je Google AdWords moet gebruiken, kun je er zeker online geld mee verdienen. We wensen je veel succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.