Wat zijn Google Analytics en hoe werkt het

Wat-zijn-Google-Analytics-en-hoe-werkt-het

Wat zijn Google Analytics en hoe werkt het?

Misschien is de wereld van online marketing vrij nieuw voor je. Ook de term Google Analytics is klinkt je niet bekend in de oren. Ontzettend veel mensen gebruiken het om hun website te analyseren en beter te begrijpen. Wat is Google Analytics?

Wat is Google Analytics?

Google Analytics is een gratis dienst die statistieken geeft over hoe jouw website presteert. Er zijn verschillende goede redenen om deze handige tool te gebruiken. Een daarvan is dat het jou helpt om uit te vinden waar mensen naar zoeken en hoe ze jouw site hebben gevonden. Stel je voor dat je een affiliate programma of product verkoop pagina hebt. In dat geval wil je weten welke zoekwoorden mensen gebruiken om jou te vinden. Ben je daar eenmaal achter, dan helpt het jou om de site inhoud te optimaliseren. Het resultaat? Een hogere ranking in de zoekmachines.

Aantal bezoekers van jouw website bijhouden

Een andere reden waarom het handig is om Google Analytics te gebruiken is om het aantal bezoekers van jouw website bij te houden. Je kunt zien hoeveel mensen jouw website elke dag bezoeken en hoeveel pagina’s ze bekijken. Ook geeft Google Analytics informatie over hoe lang elke bezoeker op uw site blijft. Vervolgens kun je aanpassingen maken om de algemene bezoekerservaring te verbeteren.

Hoe kun je Google Analytics gebruiken?

Er zijn ook andere manieren om Google Analytics te gebruiken. Gebruik het bijvoorbeeld om te bepalen hoeveel bezoekers je uit verschillende landen krijgt. Wanneer je internationale producten verkoopt, kun je zien of er een grote hoeveelheid verkeer uit bepaalde landen komt. Gebruik Google Analytics ook om te zien hoe vaak jouw bezoekers klikken op de verschillende links op jouw  site. Dit helpt jou te bepalen welke links beter werken dan andere.

Hoe meld je je aan voor Google Analytics?

Wanneer je je voor het eerst aanmeldt voor Google Analytics, moet u de URL van jouw website invoeren. Zodra je dit hebt gedaan, kun je meteen beginnen met het bijhouden van uw verkeer. Daardoor ben je in staat om te zien hoeveel unieke bezoekers je per maand ontvangt en hoeveel en welke pagina’s bezoekers bekijken. De informatie wordt overzichtelijk weergegeven in grafieken en diagrammen.

Wat heb je nodig om het te gebruiken?

Om Google Analytics te gebruiken, heb je een webbrowser nodig die JavaScript ondersteunt. De meeste moderne browsers ondersteunen deze technologie. Om het te gebruiken dien je te klikken op de link bovenaan het scherm en vervolgens op “analytics”. Vervolgens krijg je de vraag om de URL van jouw website in te voeren. Nadat u dit hebt gedaan, krijg je een rapport te zien met alle verkeersstatistieken. Klik eventueel op “rapporten” om een lijst te zien van alle beschikbare rapporten.

Waarom is Google Analytics zo handig?

Google Analytics is ook een handige tool om het aantal klikken op je links bij te houden. Je kunt het zelfs gebruiken om bij te houden hoeveel mensen je gratis e- book downloaden. Wanneer je deze tool op je website installeert, zal het een cookie aanmaken die je activiteit bijhoudt. Dit betekent dat wanneer iemand jouw site opnieuw bezoekt, de cookie zal onthouden dat hij of zij er al eerder is geweest. Ook dit is handig, omdat het inzicht geeft in hoeveel mensen terugkomen naar jouw site.

Resultaten zijn gemiddelden

Een ding om in gedachten te houden wanneer je Google Analytics gebruikt, is dat de resultaten gebaseerd zijn op gemiddelden. Er kunnen dagen zijn waarop je meer verkeer ontvangt dan normaal en dagen waarop er veel minder vekeer is. Ontvangt. Als u een trend opmerkt die niet typisch is, neem dan contact op met Google om uit te vinden wat er is gebeurd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.